contact@siro.ro

Izolare termică și fonică cu spumă poliuretanică

Photo 1673622402507 scaled

Continut

De ce este spuma poliuretanică cea mai potrivită izolație termică și  fonică?

Termoizolatia cu spumă poliuretanică câștigă în prezent tot mai mulți susținători. Dacă aveți în vedere utilizarea acestei metode de izolare termică, ar trebui să citiți cu siguranță articolul nostru în care descriem specificul izolării prin pulverizare cu spuma poliuretanică.

Izolarea fonică – numită și fonoizolare – are rol important în construirea unei case , pentru a o menține confortabilă și pentru a menține zgomotul exterior.

Ar trebui să alegem materiale care să ofere performanțe la un cost redus și pe termen lung. Materialul pe care îl folosim ar trebui să fie rezistent la foc, impermeabil, ușor de instalat, durabil și nu alergenic etc. Izolarea fonică cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă este un mod foarte popular de izolare fonică a unei case, deoarece are unele avantaje, cum ar fi prețul accesibil, timpul scurt de instalare și, de asemenea, ajuta cu izolație termică.

Termoizolație cu spumă poliuretanică

Izolația cu spumă poliuretanică poate fi folosită pentru diverse componente ale construcției – de la fundații până la acoperiș. Aceasta este una dintre cele mai rapide metode de termoizolare. Lucrările de izolare se efectuează cu echipamente specializate de înaltă presiune. Spuma poliuretanică se aplică sub presiune ridicată, aderă exact la suprafață și își crește volumul foarte repede. Datorită sistemelor avansate de poliuretan, se pot produce spume rigide și semirigide care pot fi utilizate atât la interior cât și la exterior.

Ce este izolația fonică?

Îmbunătățirea izolației termice în clădirile noi și cele modernizate

Unul dintre avantajele termoizolării cu spumă poliuretanică este posibilitatea utilizării acestei metode pentru a izola nu numai clădirile noi, ci și clădirile existente care sunt modernizate, datorită aderenței și ușurinței aplicarii. Spuma poliuretanică este potrivită pentru izolarea clădirilor în care există deja izolație. Aceasta este una dintre cele mai bune și rapide soluții dacă dorim să îmbunătățim izolația termică a clădirii și nivelul eficienței energetice a acesteia.

Spuma poate fi folosită ca izolație pentru pereții cu trei straturi. Umple foarte bine golurile si gaurile din pereți. Poate fi folosita și pentru izolarea mansardelor, a acoperișurilor, unde nu este posibil să se utilizeze alt material izolant, deoarece se adaptează cu ușurință la orice formă. În plus, asigură și izolarea termică și fonică a tavanelor, pereților, podelelor, fundațiilor . Este utilizat în locuințe, clădiri publice, hale industriale, clădiri agricole și de animale.

 

Caresunt cele mai importante proprietăți ale spumei poliuretanice?

  • Garantează o izolare termică foarte bună.
  • Datorită conductivității termice foarte scăzute, stratul de spumă poate fi mai subțire decât materialele de izolație tradiționale, menținând totodată aceeași eficiență de izolare
  • Poate fi utilizat la temperaturi de la -50 ° C până la + 100-130 ° C (pentru o perioadă scurtă poate rezista chiar și la o temperatură de până la + 200 ° C).
  • Oferă izolare termică și fonică.
  • Este ușor de prelucrat, asamblat și transportat, rezistenta la ciuperci și mucegai.
  • Nu dăunează sănătății.
  • Rozătoarele și insectele nu le plac, așa că nu vor provoca daune.
  • Prezintă rezistență la vaporii de apă, majoritatea solvenților organici, acizilor și bazelor.
  • Nu își schimbă parametrii mecanici in timp.
  • Poate fi acoperit cu lac, vopsea și chiar laminat.

Articole similare:

Izolație & Hidroizolație Profesională

Solicită oferta personalizată!

Contact Form (popup)