contact@siro.ro

Izolarea fonică a tavanului cu spumă poliuretanică. Protecție eficientă împotriva zgomotului

izolarea fonica a tavanului cu spuma poliuretanica 1280x640 1

Continut

De ce este Critica Linistea in locuinta ta ?

O cauză majoră de stres pentru oameni este zgomotul pe care îl aud de la vecini, trafic sau chiar zgomote exterioare. Iată însă vestea bună: puteți opri sunetele iritante cu izolația din spumă poliuretanică. Structura sa inovatoare înseamnă că absoarbe undele sonore și este perfectă pentru păstrarea sunetului în casa sau la birou. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați un strat de izolație pentru a reduce toate zgomotele exterioare pentru o viață mai liniștită.

Nivelul crescut de zgomot într-un apartament sau într-o casă poate perturba eficient confortul locuitorilor. Sunetele afectează concentrația, somnul sănătos și starea de bine.
Spuma absorbantă (Spuma poliuretanică )fonică este unul dintre cei mai eficienți izolatori acustici. Verificați cum puteți izola fonic un apartament cu spumă poliuretanică.

 

Ce este izolarea fonică a tavanului?

Merită să ne amintim deja în stadiul de construcție a casei că vibrațiile cauzate de zgomot trec de-a lungul pereților despărțitori – pereți, tavan și acoperiș, care radiază pe întreaga suprafață a clădirii. Izolarea fonică adecvată a tavanului influențează confortul vieții și al utilizării tuturor camerelor . Izolarea fonică a tavanului împiedică transferul tuturor sunetelor în alte încăperi. Zgomotul din exterior poate pătrunde în tavan și în alte partiții, de exemplu, zgomotul transportului public sau vântul puternic. Sunetele nedorite pot fi, de asemenea, create în interiorul casei – acestea sunt cauzate, de exemplu, de instalații, pașii rezidenților sau obiecte căzute. În acest caz, poate fi necesară utilizarea spumei absorbante fonice. Proprietățile acustice ale spumei poliuretanice vă permit să controlați intensitatea sunetelor care intră în casă din exterior. Acestea oferă un nivel adecvat de pace și confidențialitate. Spuma absorbantă a sunetului creează o partiție care oprește sau suprima eficient zgomotul, care este sub formă de particule de aer care vibrează. Spuma poliuretanică este o spumă care absoarbe sunetul. Structura sa inovatoare suprimă perfect sunetele venite din exterior – chiar și un strat minim oprește eficient pătrunderea zgomotului nedorit. Utilizarea acestui material crește confortul vieții în gospodărie, suprimând sunetele și asigură, de asemenea, o izolare termică excelentă a clădirii. Proprietățile spumei absorbante fonice persista mult timp. Produsul este potrivit pentru izolarea fonică a caselor în care este amplasat biroul, în care este nevoie în special de liniste. De asemenea, funcționează bine chiar si în blocurile de apartamente, în care izolarea fonica poate fi singura modalitate de a vă separa de vecinii zgomotoși.

 

De ce sa optam pentru o izolatie fonica tavan?

Zgomotele pot fi o problemă majoră în clădiri, trecând prin pereți, podele și tavane, inclusiv sunetul pasilor, zgomotul electrocasnicelor sau mutarea mobilei. Pentru a evita aceste probleme, o soluție excelentă este realizarea unei izolații termice și fonice pentru tavan. În primul rând, izolarea adresează problema zgomotului dintre nivelele clădirii, reducând și vibratiile și, implicit, riscul de a se deteriora obiectele montate pe tavan, cum ar fi corpurile de iluminat sau de ventilare. Este important de reținut că prin montarea izolației fonice pe tavan, beneficiul nu va fi doar pentru dumneavoastră, ci și pentru ceilalți utilizatori ai clădirii. Dacă activitățile dintr-un spațiu generează zgomote peste limita admisă, izolarea fonica reprezintă o formă de respect pentru vecini. Prin izolarea fonica și corectarea acusticii, se poate crea un mediu plăcut, în care sunetele nu se mai propagă, reducând ecoul și distorsiunile, un aspect important mai ales pentru studiourile de înregistrări. De aceea, realizarea unei izolații termice și fonice pentru tavan poate fi o investiție excelentă în confortul și calitatea vieții în clădirea dumneavoastră.  

Spumă poliuretanică – proprietățile acustice din spumă

Unul dintre cele mai eficiente absorbante de sunet este spuma poliuretanică cu celule deschise. Proprietățile acustice ale materialului împiedică perfect pătrunderea oricărui zgomot asociat cu atenuarea undelor sonore. Spuma protejează împotriva sunetelor din interiorul și din exteriorul clădirii și oferă o protecție eficientă împotriva vibrațiilor asociate. Izolarea acustică a tavanului cu spumă poliuretanică este posibilă datorită transmiterii reduse a sunetului – coeficientul de absorbție a sunetului (αW) a fost determinat la 0,5. Funcționează perfect în clădiri rezidențiale, precum și într-un studio de înregistrare, cinema, spital și cluburi de noapte. Spuma poliuretanică absoarbe sunetul datorită proprietăților sale caracteristice. Utilizarea sa reduce zgomotul care pătrunde prin acoperiș, podea și pereți.

Articole similare:

Izolație & Hidroizolație Profesională

Solicită oferta personalizată!

Contact Form (popup)