contact@siro.ro

Izolarea acoperișului înclinat folosind spumă poliuretanică

construction of roof from ceramic tiles roof cove 2021 08 26 16 56 56 utc scaled

Continut

Izolația termică adecvată a acoperișului afectează confortul vieții, retenția de căldură în interiorul unei clădiri rezidențiale și reducerea pierderilor de energie termică. Verificați cum să izolați corect un acoperiș înclinat și de ce ar trebui să alegeți izolarea termică cu spumă poliuretanică.

De ce este atât de importantă izolarea acoperișului?

Acoperișul înclinat este unul dintre elementele casei prin care scapă cea mai mare parte a căldurii. La aceasta contribuie destul de mult structura acoperișului. Aerul încălzit este mai ușor decât aerul rece și este îndreptat în sus și, prin urmare, scapă prin acoperiș. Acest proces poate fi prevenit numai prin izolarea acoperișului în mod corespunzător , atât la ​​mansarda utilizabilă, cât și la cea inutilizabilă.

Izolația acoperișului înclinat este extrem de importantă pentru majoritatea caselor rezidențiale. Dacă mansarda nu este utilizabilă, puteți alege izolație termică deasupra ultimului etaj al casei – pe linia tavanului.

Izolația acoperișului înclinat cu spuma poliuretanica asigură o izolare termică optima. De asemenea, este relativ ușor să o facem atât la o casă nouă, cât și la renovarea unei clădiri mai vechi. Metoda de aplicare a izolației depinde de materialul ales și de scopul mansardei.

 

Avantajele izolării acoperișului înclinat

Izolarea acoperișului aduce avantaje economice măsurabile. Până la 25% din energia termică poate scăpa prin mansardă. Utilizarea materialelor termoizolante adecvate și aplicarea corectă a acestora vă permite să reduceți la minimum pierderile de energie. Datorită acestui fapt, izolarea acoperișului ajută la îmbunătățirea confortului rezidenților și reduce cheltuielile de încălzire.

Datorită izolării, căldura din exterior nu pătrunde în interiorul clădirii, ceea ce este extrem de important în zilele călduroase, când temperatura aerului depășește 30 grade C. Prin izolarea mansardei, veți beneficia de răcirea naturală a spațiului vara și nu va trebui să folosiți aerul condiționat la fel de des. Izolația termică a acoperișului vă va permite să vă bucurați de o temperatură plăcută, care va fi utilă în special atunci când în mansardă există, de exemplu, un dormitor suplimentar.

Izolația acoperișului cu spumă poliuretanică oferă, de asemenea, o izolare fonică excelentă. Materialele de izolare termică sunt o barieră pentru sunet, astfel încât vă puteți bucura de liniște acasă. Acest lucru este deosebit de important atunci când o casă rezidențială este aproape de stații, aeroporturi, hub-uri de transport și locuri de muncă care generează zgomot.

 

Când să izolați un acoperiș înclinat?

 

Pentru izolarea acoperișului sunt utilizate materiale usoare, care nu constituie o sarcină suplimentară pe structura clădirii. În funcție de intrebuintarea pe care trebuie să o îndeplinească mansarda, puteți alege să izolați acoperișul din interior sau din exterior.

Cea mai populară soluție de izolare termică este în interiorul acoperișului. Materialul de izolație este aplicat între și sub capriori. Acest lucru reduce volumul camerelor și reduce înălțimea lor, de aceea este recomandat pentru izolarea suprafețelor care nu pot fi utilizate. Efectuarea procesului de izolare durează relativ puțin și vă permite să obțineți efectul de izolare termică optim.

Izolarea acoperișului din exterior necesită un pic de muncă și durează mai mult. Poate fi problematic în schimbarea vremii – nu se izolează, de exemplu în timpul precipitațiilor. Marele avantaj al izolării acoperișului înclinat în exterior este eliminarea completă a punților termice. Această metodă nu reduce volumul interiorului.

Izolația acoperișului este un proces care trebuie efectuat în condiții atmosferice adecvate. Izolația în mansardă înclinată se realizează la o temperatură specificată și umiditate optimă. Nu uitați că suprafața acoperișului în sine trebuie să atingă și nivelul necesar de temperatură și umiditate. Planificați procesul de izolare termică primăvara și vara, într-o zi uscată și fără vânt. Dacă ploaia și vântul persistă mult timp, așteptați ca vremea să se îmbunătățească.

Începeți procesul de izolare a acoperișului când suprafața sa este curată și uscată. Înainte de a începe lucrul, curățați acoperișul, reparați sau îndepărtați elemente vechi și straturi umede. Acesta este momentul potrivit pentru a efectua o revizie și a înlocui părțile degradate.

Ce material ar trebui să alegeți pentru a izola acoperișul?

În prezent, pe piața construcțiilor veți găsi multe materiale de izolare care se disting prin eficiență ridicată a izolației termice. Cum se izolează un acoperiș într-o mansardă utilizabilă? Materialul popular este, printre altele vata minerală, așezată  între și sub căpriori.

Unul dintre cele mai eficiente materiale de izolare termică este spuma poliuretanică cu celule deschise, aplicată prin pulverizare. Izolarea acoperisului cu spumă poliuretanică vă permite să efectuați procesul de aplicare fără a trebui să consolidați structura acoperișului. Spuma umple bine toate spațiile, își crește imediat volumul și se întărește, aderând îndeaproape la suprafață. Stratul rezultat nu are îmbinări și suduri, datorită cărora se reduce la minimum coeficientul de transfer de căldură.

Izolația acoperișului cu spumă poliuretanică permite respirația panourilor acoperișului. Structura sa poroasă este umplută cu aer – acest lucru previne condensul și elimină probabilitatea de ciuperci și mucegai. Izolarea acoperișului înclinat cu spumă poliuretanică este complet sigura pentru membrii gospodăriei și pentru animale. Creează un mediu prietenos pentru persoanele bolnave de alergie. Spuma este de asemenea ignifugă. Produsul este extrem de eficient, ușor și rapid de aplicat. Alegeți o echipă profesionistă care va efectua eficient procesul de izolare al acoperișului.

Indiferent de materialul de izolare termică pe care îl alegeți, nu uitați că structura acoperișului și stratul de izolație trebuiesc protejate corespunzător împotriva umidității. Lipsa oricărei protecții poate duce la umiditate și pierderea proprietăților izolatoare.

Articole similare:

Izolație & Hidroizolație Profesională

Solicită oferta personalizată!

Contact Form (popup)