contact@siro.ro

De ce merită să izolăm podeaua mansardei?

Photo 1673622404901 1 scaled

Continut

Izolarea unei mansarde cu spumă poliuretanică poate fi o soluție eficientă și durabilă pentru a reduce pierderile de căldură și a crea un mediu confortabil în interiorul casei.

 
Izolarea mansardei cu spumă poliuretanică este o soluție care câștigă din ce în ce mai multă popularitate, deși acum câțiva ani vata minerală sau polistirenul au fost alese mai des pentru izolare. Verificați de ce merită să izolați podeaua mansardei și cu ce se distinge spuma poliuretanică fata de alte materiale.

Izolarea podelei mansardei – este necesar?

Izolarea podelei mansardelor afectează semnificativ nivelul de izolare a clădirii. 10% la 25% din toată energia termică scapă printr-o mansardă neizolată. Utilizarea unui izolator adecvat va reduce la minimum pierderile de energie, ceea ce va afecta confortul de viață al rezidenților și utilizarea camerelor. Cel mai mare avantaj al izolării podelei mansardelor este reducerea costurilor de încălzire. Vata minerală, polistirenul expandat și spuma poliuretanică sunt potrivite pentru încălzirea mansardei . Cu toate acestea, spre deosebire de vata minerală și polistirenul expandat, spuma nu pierde proprietățile de izolare termică și rezistența la umiditate timp de mai mulți ani. Potrivit ideal pentru izolarea plafoanelor utilitare și non-utilitare. Produsul se aplică prin pulverizare, acoperind uniform suprafața.

Izolarea podelei mansardei în tavane inter-nivel

Izolarea podelei mansardei nu numai că ajută la reducerea pierderilor de căldură și pentru a reduce facturile de energie, dar , de asemenea , oferă un strat ideal de atenuare a zgomotului. Deși izolarea mansardei cu spumă poliuretanică este puțin mai scumpă decât izolarea termică cu vată minerală sau polistiren expandat, avantajele alegerii isi merită prețul. Prin izolarea podelei mansardei cu spumă poliuretanică, nu trebuie să vă faceți griji pentru golurile termice. Stratul de produs acoperă perfect suprafața tavanului, fără a absorbi umezeala. Spuma este 100% sigură pentru utilizatorii casnici. Creează un mediu lipsit de praf, agenți alergeni, ciuperci și mucegai. Izolația podelei cu spumă variază în funcție de materialul din care este fabricat tavanul, tipul și construcția acestuia. O altă spumă poliuretanică trebuie utilizată pentru un plafon de beton și alta pentru un tavan schelet. Verificați ce tip de spumă să alegeți pentru încălzirea podelei mansardei.

 

Ce tip de spumă ar trebui să alegeți pentru a izola podeaua mansardei?

În cazul unui plafon de beton , podeaua mansardei trebuie izolată cu spumă cu celule închise. Acest tip de material termoizolant este rigid și rezistent mecanic, ceea ce îl face ideal pentru podelele din beton. În plus, datorită parametrilor de rezistență, include posibilitatea adaptării mansardelor și a mersului pe podea. Plafoanele scheletice se găsesc cel mai adesea în clădiri din lemn, clădiri vechi sau case cu acoperiș din lemn. Dacă sunteți proprietar de casa cu acest tip de tavan, o deicizie buna ar fi sa izolati podeaua mansardei cu spumă cu celule deschise. Izolația termică în acest caz constă în umplerea cu spumă a spațiului liber dintre elementele structurale și apoi construirea lor. Izolarea podelei mansardei cu spumă cu celule deschise permite un strat de izolare termică ușor și durabil, fără încărcarea inutilă a structurii. Acest material se distinge prin proprietăți termice excelente. Este, de asemenea, un izolator acustic de înaltă calitate.

Articole similare:

Izolație & Hidroizolație Profesională

Solicită oferta personalizată!

Contact Form (popup)