contact@siro.ro

întrebări Frecvente

Bun venit pe pagina de Intrebari Frecvente despre izolarea casei!

 Daca sunteti in cautarea unor informatii utile si raspunsuri la cele mai comune intrebari legate de izolarea locuintei, ati ajuns in locul potrivit. Izolarea casei este esentiala pentru a asigura confortul termic si fonetic, precum si pentru a reduce costurile de incalzire si racire. Dar daca sunteti la inceput de drum sau va confruntati cu anumite probleme legate de izolarea casei, este normal sa aveti multe intrebari. De aceea, am creat aceasta pagina pentru a va ajuta sa gasiti raspunsuri la cele mai frecvente intrebari despre izolarea casei. Fie ca doriti sa aflati care este cea mai buna metoda de izolare a acoperisului, sau cum sa alegeti izolatia potrivita pentru pereti, sau pur si simplu vreti sa intelegeti beneficiile izolarii casei, pe aceasta pagina veti gasi raspunsurile de care aveti nevoie.

Spuma poliuretanică nu prafuiește, nu se fărămițează, nu se oxidează și își păstrează proprietățile de-a lungul vieții clădirii.

Tehnologia de pulverizare cu spumă poliuretanică permite o izolare rapidă și eficientă a întregii case: acoperișuri, mansarde, tavane, pereți, podele și fundații. Un plus suplimentar este posibilitatea formării spumei în așa fel încât să se adapteze locurilor greu accesibile.

Spuma poliuretanică are proprietăți izolatoare deosebite, dar mai ales este impermeabilă. Datorită acestui fapt, zona izolată cu spumă poliuretanică este rezistentă la apă, dar este și impermeabilă.

Izolația cu spumă poliuretanică are un avantaj major, și anume o eficiență termică ridicată datorită unui coeficient de conductivitate redus. Acest coeficient măsoară capacitatea materialului de a rezista la transferul de căldură, astfel că un coeficient mai scăzut indică un izolator mai performant.  Afla in acest articol mai multe detalii

Există o varietate de materiale de izolare disponibile pe piață, fiecare cu avantaje și dezavantaje specifice. Iată o comparație succintă a câtorva materiale comune de izolare:

Material de izolareAvantajeDezavantaje
Vată minerală• Izolație fonică eficientă
• Rezistență la foc
• Durabilitate ridicată
• Reacție alergică la unele persoane
• Absorbe umezeala
Polistiren extrudat• Conductivitate termică scăzută
• Rezistență la umezeală
• Durabilitate ridicată
• Nu este ecologic
• Nu permite umezeală să difuzeze
• Necesită protecție suplimentară la foc
Vată de sticlă• Izolație termică și fonică eficientă
• Rezistentă la foc
• Nu se deteriorează în timp
• Fragilă
• Poate irita pielea și ochii
• Nu este ecologic

Izolarea termică și fonoizolarea sunt importante pentru a asigura un mediu confortabil și liniștit în interiorul casei dvs. Izolarea termică vă protejează de temperaturile extreme, economisind energie și reducând costurile de încălzire și răcire. În același timp, fonoizolarea reduce zgomotul provenit de la trafic, vecini sau alte surse exterioare, asigurând astfel un mediu calm și relaxant.

Procesul de izolare a casei implică câțiva pași principali:

 1. Evaluarea nevoilor de izolare a casei
 2. Identificarea și selectarea materialelor adecvate de izolare
 3. Pregătirea suprafețelor pentru aplicarea izolației
 4. Aplicarea materialelor de izolare potrivite conform instrucțiunilor producătorului
 5. Verificarea și ajustarea izolației pentru a se asigura că fiecare zonă este acoperită corespunzător

Izolarea casei cu spumă poliuretanică poate oferi o barieră eficientă împotriva zgomotului exterior. Materialul are o structură celulară densă care atrapează valurile sonore, reducând astfel nivelul de zgomot care pătrunde în interiorul locuinței.

Mai mult, spuma poliuretanică are capacitatea de a umple complet fisurile și golurile din structura clădirii. Acest lucru elimină “podurile acustice,” care sunt adesea căile prin care zgomotul exterior pătrunde în interior.

Prin urmare, izolarea cu spumă poliuretanică nu numai că îmbunătățește eficiența termică a locuinței, dar și contribuie la crearea unui mediu interior mai liniștit și mai confortabil.

Economia pe care o puteți realiza prin izolarea casei este semnificativă. Conform unor studii, izolarea eficientă a casei poate reduce facturile de energie cu până la 40%. Cu alte cuvinte, prin investirea în izolarea casei, puteți economisi sume considerabile de bani pe termen lung.

Izolarea casei este importantă din mai multe motive. Acesta ajută la menținerea temperaturii interioare confortabile pe tot parcursul anului, indiferent de condițiile exterioare. De asemenea, izolarea contribuie la reducerea consumului de energie, ceea ce duce la facturi mai mici și la protejarea mediului. O casă bine izolată poate reduce pierderile de căldură cu până la 50%, asigurând astfel un confort termic optim în sezonul rece și protejând împotriva excesului de căldură în sezonul cald.

Evaluarea Situației Curente

 1. Auditul Energetic: Începeți prin a efectua un audit energetic pentru a identifica zonele care necesită izolare.
 2. Selectarea Materialului: Alegeți tipul de material izolant în funcție de nevoile dvs. Spuma poliuretanică este adesea o alegere excelentă datorită eficienței sale termice și fonică.

Materiale Izolante

 1. Spumă Poliuretanică: Excelentă pentru umplerea golurilor și fisurilor, oferă izolare termică și fonică.
 2. Vată Minerală: Bună pentru pereți și acoperiș, dar mai puțin eficientă pentru izolarea fonică.
 3. Polistiren Expandat: Util pentru izolarea termică, dar nu foarte eficient pentru izolarea fonică.

Zone de Izolare

 1. Pereți

  • Interior: Aplicați spumă poliuretanică între șipci sau folosiți panouri izolante.
  • Exterior: Spuma poliuretanică poate fi aplicată sub un strat de tencuială sau vopsea.
 2. Acoperiș și Pod

  • Folosiți spumă poliuretanică pentru a izola întreaga suprafață a podului sau a acoperișului.
 3. Podele

  • Spuma poliuretanică poate fi aplicată sub podeaua finisată pentru izolare termică și fonică.
 4. Ferestre și Uși

  • Utilizați benzi de etanșare și, dacă este posibil, spumă poliuretanică în jurul ramei pentru a preveni scurgerile de aer.

Alte Considerente

 1. Ventilație: Asigurați-vă că casa rămâne bine ventilată, chiar și după izolare.
 2. Siguranță: Utilizați echipament de protecție corespunzător în timpul aplicării materialelor izolante.
 3. Reglementări Locale: Verificați orice coduri sau reglementări de construcție locale înainte de a începe lucrările.

Monitorizarea și Întreținerea

 • După ce ați terminat, continuați să monitorizați eficiența izolației prin evaluări periodice și audituri energetice.

Izolație & Hidroizolație Profesională

Solicită oferta personalizată!

Contact Form (popup)