contact@siro.ro

Siguranța și inflamabilitatea spumei poliuretanice – avize ale experților asupra produsului.

siguranta si inflamabilitatea spumei poliuretanice 968x484 1

Continut

O casă sau un apartament este un loc important pentru noi și familiile noastre. Ne asigurăm că trăim în ei sănătoși, confortabili și în siguranță. Acesta este motivul pentru care ne străduim în permanență să îmbunătățim eficiența energetică a clădirilor, precum și izolarea termică și a umidității compartimentelor.

Securitatea spumei poliuretanice

Materialul ales adesea pentru izolare este spuma poliuretanică. Siguranța spumei are un impact mare – atât în ​​timpul aplicării, cât și ulterior. Experții sunt de acord că merită să alegeți o echipă dovedită care are experiență și cunoaște principiile sănătății și siguranței la locul de muncă atunci când efectuați izolația cu spumă poliuretanică. Siguranța utilizării spumei este ridicată (clasa de inflamabilitate E sau spumă F), acest produs se auto-stinge. Aceasta înseamnă că, după tăierea sursei de căldură, spuma se stinge. Datorită proprietăților sale fizice, în funcție de tip, poate fi utilizat atât la interior cât și la exterior.

Spumă poliuretanică inflamabilă

Inflamabilitatea spumei poliuretanice nu este un factor care descurajează utilizarea acestui material ca izolație. Pe lângă inflamabilitatea spumei, toxicitatea spumei este, de asemenea, o problemă importantă. Spuma poliuretanică nu reprezintă o amenințare în context toxicologic – spuma poliuretanică este inodoră și non-toxică, motiv pentru care este utilizată pe scară largă.

Spuma se combină cu materiale cu diferite proprietăți chimice și fizice. În ciuda faptului că întâlnim zilnic spumă poliuretanică în gospodării, deseori uităm de ea. Universalitatea spumei poliuretanice este greu de subestimat. Nu este de mirare că o folosim pentru izolare, iar în cazul celor mai complexe construcții, folosim spumă poliuretanică sub formă de spray.

Cum să pregătiți corect camera pentru a putea aplica spumă în siguranță?

Camera pregătită pentru izolare trebuie să fie uscată, așa că, în cazul izolației acoperișului plat  sau a izolării mansardelor cu spumă,  cel mai bine este să o faci primăvara. Acest lucru nu înseamnă că spuma nu se aplică în alte perioade ale anului – deoarece este chiar aplicată iarna, păstrând desigur toate recomandările în contextul pulverizării corespunzătoare. Când vine vară, din cauza temperaturilor, nu este nicio problemă sa aplicati spuma poliuretanica. Pulverizarea în sensul confortului muncii este doar mai puțin convenabilă pe vreme caldă.

Pregătirea corespunzătoare a încăperilor pentru aplicarea spumei poate începe în faza de planificare. Este suficient pentru a facilita accesul în locurile în care se va aplica spuma, ceea ce va îmbunătăți semnificativ procesul de aplicare a acesteia ulterior.

Nu uitați că tencuielile și alte locuri trebuie să fie uscate înainte de aplicarea spumei – uneori poate dura câteva luni. Dacă timpul va preseaza, puteți usca locurile în mod artificial.

În cazul spumei poliuretanice, siguranța materialelor depinde și de depozitarea acesteia. Materialul este rezistent la temperatură, dar amintiți-vă că poate interacționa cu diverse substanțe, se supraîncălzește sau se uda, deci verificați exact unde este depozitata înainte de a o folosi. Ce oferă spuma poliuretanică? Siguranța, confort și o bună izolare a casei. Mai mult, spuma poliuretanică este, de asemenea, inodoră și non-toxică.

FAQ – Întrebări frecvente

De ce spuma poliuretanică nu este inflamabilă?

Acordăm o importanță deosebită siguranței produselor noastre. Prin urmare, pentru producție folosim materiale din clasa E sau F de inflamabilitate, ceea ce înseamnă că acest produs se auto-stinge și după tăierea sursei de căldură, spuma se stinge.

Spuma poliuretanică este toxică pentru mediu?

Nu. Spuma poliuretanică este complet sigură pentru oameni și mediu. Spuma poliuretanică este inodoră și non-toxică, motiv pentru care este utilizată pe scară largă în construcțiile rezidențiale.

Este Spuma poliuretanică sigură?

Da. Spuma este inodoră și sigură toxicologic. Bolnavii de alergie ar trebui să acorde o atenție deosebită aplicării spumei poliuretanice, deoarece creează un mediu lipsit de praf, agenți alergeni, ciuperci și mucegai.

Articole similare:

Izolație & Hidroizolație Profesională

Solicită oferta personalizată!

Contact Form (popup)