1. Protecție termică

Spuma poliuretanică oferă cel mai înalt grad de protecție termică dintre toate materialele de izolație. La aceeași grosime cu vata bazaltică sau polistirenul, spuma poliuretanică oferă o protecție termică superioară. Întrucat spuma își mărește volumul, sigilează complet zona pe care este aplicata. Acesta este unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui material.

Spuma poliuretanica cu celula închisă are factorul de transfer termic – λ = 0.022 W/m*K, cu pana la 50% mai bun decât materialele tradiționale care au λ in jurul valorii de 0.04 W/m*K.

Elastopor Haus 350

2. Protecție împotriva mucegaiului

Spuma poliuretanică se aplică cu o presiune foarte mare și reușește să sigileze cele mai mici spații și zonele pe unde ar putea pătrunde umiditatea. Protecția împotriva mucegaiului vine și din faptul că nu absoarbe apa și nu este sursă de hrană pentru mucegai. Casele care au izolație din spumă poliuretanică sunt acum mult mai bine protejate împotriva mucegaiului.

3. Economisire la plata facturilor de energie

Spuma poliuretanică reușește să vă reducă considerabil cheltuielile cu energia sau gazul datorită calităților sale foarte bune de izolare. Spre deosebire de metodele clasice de izolație care aduc o reducere a prețului utilităților de până la 30%, spuma poliuretanică poate reduce cu peste 50% prețul facturilor de întreținere.

01 saving money habits savers start now

4. Rezistență foarte mare în timp

Spuma poliuretanică nu își pierde proprietățile în timp și rezistă foarte bine fără întretinere datorita substantelor din care este compusa. Durata foarte mare de viață, cel puțin 40 de ani, face ca acest material să fie sustenabil si ecologic. Chiar dacă investiția inițială poate fi mai mare, decât în cazul materialelor convenționale (vată bazaltică, polistiren, etc), aceasta se recuperează în timp și costul pe termen lung va fi mai mic.

5. Barieră impotriva umezelii

Crăpăturile și găurile din pereți pot lăsa să pătrundă mai mult decât aerul. Apa și umezeala se pot infiltra cu usurinta prin astfel de crăpături, dacă nu au fost etanșate corect. Izolația din spumă poliuretanică este impermeabilă, acest lucru însemnând că nu va permite pătrunderea apei sau a umezelii. De asemenea aceasta nu absoarbe deloc apa precum alte materiale de izolație.

microfoam

6. Rigidizare suplimentară

Aplicarea spumei poliuretanice în poduri și mansarde are și rolul de a rigidiza întreaga structură a acoperișului. Pe lângă protecția termică și fonică, aplicarea acestui material are și beneficiul de a spori rezistența în timp a întregii structuri. După aplicare, spuma poliuretanică cu celulă închisă se întărește și formează un strat protector foarte important pentru întreaga casă.

7. Nu reprezintă un cuib pentru șoareci sau alți dăunători

Datorită faptului că aceasta umple toate spațiile goale, este foarte rigidă și nu reprezintă o sursă de hrană, dăunătorii și în special șoarecii nu-și vor putea construi cuibul în interiorul acesteia. Celelalte tipuri de izolație vor forma găuri sau vor fi o sursă de hrană pentru dăunătorii ce-și vor construi cuibul în interiorul pereților casei dumneavoastră.

no rats 1

8. Prietenos cu mediul înconjurător

Spuma poliuretanică este o alegere optimă din mai multe puncte de vedere a protecției mediului, pentru că:

  • Spuma poliuretanică reduce consumul de energie și gaze, deci făcând astfel o locuință mai economică;
  • Protejează împotriva mucegaiului și a umezelii;
  • Este făcută să reziste pe termen foarte lung, și, deci să se consume mai puține materiale de-a lungul timpului;
  • Odată aplicată spuma poliuretanică rămâne fixă și nu degajează gaze toxice spre deosebire de vata minerală.

9. Alegerea potrivită pentru sănătatea familiei tale

Etanșând foarte bine, spuma poliretanică nu va permite pătrunderea alergenilor din afară în interiorul casei dumneavoastră, astfel păstrând un aer mult mai curat în interior. De asemenea spre deosebire de alte materiale de izolare odată fixată spuma nu va degaja gaze toxice, cum degajă spre exemplu vata de sticlă din cauza formaldehidei.

Comfort House Family 1500x630