contact@siro.ro

Izolarea termică a unei case cu spumă poliuretanică. Care sunt avantajele sale?

Photo 1673622411653 scaled

Continut

Cum îți poți proteja casa de temperaturile extreme și economisi bani?

Descoperă cum izolarea termică cu spumă poliuretanică îți poate transforma casa într-un spațiu confortabil și eficient energetic!

Izolatii acoperis cu  celuloza sau cu spumă poliuretanică ?

Cea mai frecventă problemă cu care se confruntă proprietarii de case mai vechi este izolarea ineficientă. De regulă, în astfel de clădiri în timpul iernii, frigul apare pe la ferestre, uși, acoperișuri și chiar pereți. Evident, în acest caz, ferestrele și ușile ar trebui înlocuite cu unele mai moderne și mai izolate, dar ce să faci cu acoperișul și pereții?

Desigur, vor trebui izolate. Puteți face acest lucru prin vechiul mod – așezând vată minerală sau puteți folosi un mod mai eficient și modern – aplicarea de spumă poliuretanică. Vă vom spune mai multe despre, precum și avantajele unei astfel de soluții în acest articol.

 

De ce spuma poliuretanică?

Acest material de construcție este o izolație excelentă, în plus, are atât de multe avantaje încât a devenit rapid foarte popular nu numai în construcții, ci și în industria mobilei, a automobilelor și a textilelor.

Înainte de apariția spumei poliuretanice, în mod tradițional, se credea că cel mai bun material pentru izolarea termică a caselor este vata minerală. Cu toate acestea, în fiecare an astfel de solutii își pierd popularitatea. De ce?

În primul rând, spuma poliuretanică, datorită compoziției sale chimice, are proprietăți hidro și termoizolante excelente, cu mult superioare calității vatei minerale. Acest lucru vă va permite nu numai să vă mențineți casa în condiții bune, ci și să economisiți facturile pentru încălzirea acesteia.

În al doilea rând, izolarea termică a unei case care utilizează spuma poliuretanică este mai benefică. Da, desigur, spuma poliuretanică este mai scumpă decât vata minerală, în plus, trebuie să o aplici o singură dată, dar cât de mult vei economisi la încălzirea casei tale in câțiva ani? În cele mai multe cazuri, o astfel de investitie se amortizeaza în doar 3-5 ani.

În al treilea rând, astfel de solutii au demonstrat o eficiență mare în izolarea acoperișului caselor. De regulă, în casele vechi, aerul cald iese rapid afară iarna, mai ales prin mansardă, așa că plătești mai mult pentru încălzire (sau aer condiționat).

Dimpotrivă, dacă izolați acoperișul casei cu spumă din spumă poliuretanică, veți observa efectul foarte rapid (o astfel de spumă este foarte densă și, prin urmare, împiedică căldura să părăsească casa). Mai mult, izolarea casei cu spumă poliuretanică o face mai rezistentă la factorii externi adversi (de exemplu, căderi de zăpadă, uragane, temperaturi extreme etc.).


Ce face termoizolarea cu spumă poliuretanică atât de eficientă?

După cum am descris deja mai sus, este vorba despre compoziția chimică. Pulverizarea cu spumă poliuretanică pe pereți sau pe acoperiș creează o barieră de aer eficientă în casa ta. Astfel, aerul cald rămâne în interiorul casei, iar umiditatea din stradă rămâne afară. Drept urmare, casa dvs. este mai puțin sensibilă la diverși factori negativi (cum ar fi mucegaiul). În plus, dacă aveți aer condiționat, veți observa, de asemenea, cum casa va fi mai bine răcită.

Izolația termică a casei cu spumă poliuretanică o va face mai confortabilă în orice moment al anului. Și nu este vorba doar despre climă. Spuma poliuretanică reduce semnificativ zgomotul străzii, ceea ce este deosebit de important dacă casa dvs. are dormitoare și camere situate în pod sau mansardă. În plus, pulverizarea cu spumă poliuretanică reduce nivelul de impurități și diverși alergeni din aerul casnic. Rețineți acest lucru dacă copiii sau persoanele în vârstă locuiesc în casa ta.

Întregul proces de izolare al unei case cu spumă poliuretanică este extrem de simplu. Pulverizată de agregate de înaltă presiune, spuma poliuretanică se umflă aproape imediat și devine solidă, lipindu-se strâns de baza pereților sau a acoperișului și pătrunde în toate golurile. Astfel, se obține o etanșare excelentă. În plus, nu alunecă și nu cade de pe pereți ca vata minerală.

Rețineți că izolarea cu spumă poliuretanică nu poate fi neapărat sub formă de spumă spray. Spuma poliuretanică este acum făcută sub formă de plăci, foi și chiar amestecuri lichide. Deși, desigur, spuma poliuretanică rămâne cea mai cunoscută și eficientă soluție pentru izolarea termică la domiciliu.

 

Avantajele izolării termice la domiciliu cu spumă poliuretanică

Astăzi materialele din spumă poliuretanică sunt utilizate pe scară largă în construcții. Sunt utilizate pentru lipirea și încălzirea panourilor de perete, a plăcilor ondulate. Acestea pot fi utilizate pentru conectarea elementelor din lemn în structurile cadrului. Datorită spumei poliuretanice, casele sunt mai izolate fonic și etanșe.

Mai jos veți găsi 10 beneficii ale izolării clădirii cu spumă poliuretanică.

  1. Calități izolatoare termice excelente . Acesta este poate unul dintre cele mai bune materiale pentru încălzirea caselor. Și deși spuma poliuretanică este mai scumpă decât vata minerală, cu toate acestea, datorită izolării termice mai mari, economisește de la 30% la chiar 50% din costurile de încălzire. Astfel, o astfel de investitie se va plăti singura în câțiva ani și veți primi nu doar o casă mai caldă, ci și mai economică;
  2. Material ecologic . Spuma poliuretanică este un material absolut sigur, atât pentru sănătate, cât și pentru mediu. Spuma poliuretanică nu prafuiește, nu se prăbușește, nu se oxidează și își păstrează proprietățile de-a lungul vieții clădirii. În plus, este rezistent la ciuperci și mucegai, nu este biodegradabil. Rozătoarele și insectele nu o plac.
  3. Rezistență mare . Acesta este un avantaj uriaș al acestui material de construcție. Chiar și după mulți ani, spuma poliuretanică nu își pierde parametrii mecanici și izolatori. Acest lucru permite proprietarului să obțină o garanție de 100% de etanșeitate și durabilitate a izolației pereților și acoperișurilor timp de mai mulți ani.
  4. Funcționează ca o impregnare . Spuma poliuretanică protejează lemnul de mucegai, iar metalul de coroziune;
  5. Material permeabil la vapori . Acesta este, de asemenea, un factor important dacă ventilația naturală a casei tale este importantă pentru tine. Spuma poliuretanică, în ciuda etanșenței sale 100%, permite trecerea aerului și a aburului.
  6. Oferă cea mai bună calitate a aerului în interior . În casele izolate cu spumă din spumă poliuretanică, s-a observat o îmbunătățire a calității aerului (există mai puțină praf și alergeni);
  7. Aplicare rapidă . Doar 8 ore sunt suficiente pentru a izola cu spumă poliuretanică 250 de metri pătrați. Pentru comparație: izolarea unei suprafete similare cu vată minerală va dura cel puțin 3 zile.
  8. Material ușor . Spuma poliuretanică cântărește mai ușor decât vata minerală, ceea ce poate reduce semnificativ încărcarea izolației pe structura clădirii;
  9. Are o aderență bună . Datorită proprietăților fizice naturale, spuma poliuretanică aderă perfect la suprafața pereților și a acoperișului casei și umple toate golurile. Spuma poliuretanică aderă bine la lemn, folie permeabilă la vapori, plăci OSB, cărămidă și chiar beton;
  10. Ușor de manevrat și aplicat. Când izolati o casă cu spuma poliuretanică, spre deosebire de vata minerală, nu trebuie să folosiți instrumente suplimentare;
  11. Izolația cu spumă la domiciliu este o investiție pe mulți ani . Izolarea unei case cu spumă poliuretanică este o investiție bună, deoarece acest tip de izolație va dura zeci de ani. Desigur, ca orice material, se poate degrada în timp sub influența forțelor naturale, dar proprietățile sale nu se schimbă. Acest lucru distinge spuma poliuretanică de alte tipuri de izolație. Chiar dacă pe viitor doriți să vă vindeți casa, vă va fi mai ușor să găsiți un cumpărător (deoarece casele bine izolate sunt mai apreciate).

Ce este Eficienta energetica a unei case ?

Eficiența energetică a unei case se referă la capacitatea acesteia de a utiliza energia într-un mod cât mai eficient posibil, cu scopul de a reduce consumul de energie și de a minimiza costurile asociate cu întreținerea acesteia. Într-o casă eficientă energetic, sistemele de încălzire, de răcire, de iluminat și de producere a apei calde sunt proiectate și implementate astfel încât să fie optimizate din punct de vedere al consumului de energie, ceea ce poate reduce semnificativ factura de energie electrică sau de gaz. Alte caracteristici ale unei case eficiente energetic pot include izolarea termică, ferestre și uși izolate, sisteme de ventilație eficiente, utilizarea surselor de energie regenerabilă și multe altele.

5 sfaturi simple pentru a economisi energie și a reduce facturile de energie electrică și gaz acasă:

   • Înlocuiți becurile vechi cu LED-uri, care consumă mult mai puțină energie și au o durată de viață mai lungă.
   • Schimbați imediat becurile care s-au ars și înlocuiți-le cu unele noi pentru a evita risipa de energie.
   • Opriți luminile atunci când nu sunt necesare pentru a economisi energie.
   • Izolați bine casa pe timp de iarnă pentru a păstra căldura, iar în timpul verii mențineți o temperatură scăzută pentru a reduce necesitatea utilizării aerului condiționat.
   • Folosiți energiile electrice și gazul cu înțelepciune, astfel încât să minimizați costurile și să reduceți consumul de energie.

Concluzie

După cum vedem, spuma poliuretanică nu este doar un izolator termic eficient, ci și un material care poate crește confortul casei dvs. și poate reduce costul funcționării sale.

Rețineți că spuma poliuretanică poate fi folosită atât în ​​exterior cât și în interiorul casei. Izolarea mansardă cu spumă din spumă poliuretanică poate fi o modalitate eficientă de a vă proteja locuința nu numai împotriva pierderilor de căldură, ci și împotriva inundațiilor și ploi. Și desigur, remarcăm comoditatea și ușurința aplicarii acestei izolații: munca de 8 ore a două persoane va fi suficientă pentru a izola o întreagă mansardă.

Un alt avantaj al acestei metode de încălzire a locuinței este aderența sa bună (faptul că spuma aderă bine la suprafață). În timpul aplicării, materialul se adaptează formei suprafeței. Astfel, datorită stropirii cu spumă poliuretanică, puteți completa toate golurile și denivelările de pe pereții casei dvs.

Spuma poliuretanică este inertă, netoxică și inodoră, poate fi aplicată cu succes în orice cameră, inclusiv acolo unde gătești mâncare sau trăiesc copii. De asemenea, este sigur pentru animalele de companie.

În sfârșit, este de menționat și o altă proprietate foarte importantă a spumei poliuretanice. Nu arde deloc în caz de incendiu. După cum au arătat studiile, spuma poliuretanica sub influența căldurii nu se topește, ci doar se carbonizează. Astfel, izolarea cu spumă poliuretanică este o barieră eficientă împotriva incendiilor și este în măsură să prevină răspândirea ei în toată casa în caz de incendiu.

 

Articole similare:

Izolație & Hidroizolație Profesională

Solicită oferta personalizată!

Contact Form (popup)