contact@siro.ro

Spuma poliuretanică, cel mai bun izolator termic pentru casă

izolatie pod cu spuma after

Continut

Spuma poliuretanică și-a găsit definitiv calea în construcție. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece oferă o izolare termică excelentă. 
Descoperiți cele 10 avantaje ale acestui material, încă necunoscut în țara noastră.

Spumă poliuretanică – pentru ce este și pentru ce se folosește?

Incalzirea locuintei nu este o chestiune simpla. Există o varietate de factori de luat în considerare atunci când alegeți un material. Desigur, materialul pentru izolarea termică ar trebui să protejeze cel mai bine împotriva pierderilor excesive de căldură, dar în același timp să fie izolator de sunet . De asemenea, este ușor și rapid de aplicat.

Ani de zile, vata minerală a domnit în Romania ca fiind cel mai popular material pentru izolarea clădirilor. Spuma poliuretanică cu celule deschise se răspândește la nivel mondial doar de 18 ani. A apărut pe piața internă în urmă cu doar noua ani și a devenit imediat o alternativă atractivă pentru vata minerală.

Spumele poliuretanice au diverse aplicații. Sunt utilizate pentru lipirea și izolarea panourilor de perete, a plăcilor ondulate sau a plăcilor de acoperiș. Pot fi folosite pentru conectarea elementelor din lemn în structurile scheletice. Datorită lor, pereții despărțitori sunt, de asemenea, izolați fonic și sigilați.

Spuma poliuretanică este încă un izolator termic puțin cunoscut în Romania. Este păcat. Deși spuma poliuretanică este mai scumpă decât vata minerală, ca urmare, investiția pe mai mulți ani se dovedește a fi mai profitabilă.

Și cum se folosește? Pulverizată cu agregate de înaltă presiune, spuma poliuretanică se umflă și se întărește imediat, aderând bine la substrat și intrând în toate golurile.

Avantajele utilizării spumei poliuretanice

Spuma poliuretanică de interior trezește tot mai mult interes în rândul investitorilor. Mai jos veți găsi 10 avantaje ale izolării clădirii cu spumă poliuretanice.

Oferă izolare termică excelentă

Izolarea cu spumă poliuretanică este o investiție care poate fi rambursată după aproximativ 8 ani. Mai mult, proprietățile sale de izolare termică reprezintă o economie suplimentară a facturilor de încălzire – ajungând de la 30 până la 50%.

Sigura pentru sănătate și ecologic

Spuma poliuretanică este un material complet sigur, atât pentru sănătate, cât și pentru mediu. Nu prafuiește, nu se scurge, nu se oxidează și își păstrează proprietățile pe toată durata vieții clădirii. În plus, este rezistent la ciuperci și mucegai. Rozătoarele și insectele nu le plac.

Durabila

Acesta este un avantaj uriaș al acestui material. În ciuda trecerii anilor, proprietățile fizico-chimice ale spumei nu se schimbă. Garantează 100% durabilitate și etanșeitate de ani de zile. De asemenea, nu este biodegradabil

Funcționează impregnant

Protejează lemnul împotriva mucegaiului și metalul împotriva coroziunii

Permeabila la vapori

În ciuda etanșeității 100%, spuma permite trecerea vaporilor de apă. Prin urmare, datorită ei, casa ta nu va deveni proverbial un „termos”.

Oferă o calitate mai bună a aerului din interior

În casele izolate cu spumă, calitatea aerului este îmbunătățită, deoarece există mai puțin praf și alergeni.

Aplicare rapidă

2 persoane sunt capabile să acopere până la 250 m2 de suprafață cu spumă poliuretanică în 8 ore. Pentru comparație – atunci când instalați vată minerală, 2 persoane sunt capabile să facă 50 până la 100 m2 de izolație în 8 ore de lucru.

Usoara

Spuma poliuretanică este mai ușoară decât vata minerală, ceea ce reduce semnificativ sarcina pe structura clădirii

Are o aderență bună

Datorită proprietăților sale fizice naturale, spuma aderă perfect la suprafață și umple toate golurile. Se lipește perfect de lemn, folie permeabilă la vapori, plăci OSB, cărămizi și chiar beton.

Ușor de procesat și aplicat

Spre deosebire de vata minerală, nu este necesar să folosiți instrumente suplimentare, cum ar fi cuie sau cabluri pentru a instala spuma poliuretanică. Spuma aderă de asemenea la orice suprafață.

Articole similare:

Izolație & Hidroizolație Profesională

Solicită oferta personalizată!

Contact Form (popup)