contact@siro.ro

Izolarea clădirilor în industrie și agricultură

Photo 1673622416677 scaled

Continut

Spuma poliuretanică este una dintre cele mai ieftine și eficiente metode de izolare a clădirilor industriale și agricole, inclusiv a fermelor de animale și depozite. Fermele de animale trebuie să îndeplinească anumite standarde pentru a-și îndeplini bine rolul. Acestea includ condiții sanitare adecvate, protecția camerei și a structurii împotriva umidității excesive sau menținerea unei temperaturi interioare adecvate indiferent de anotimp.

Menținerea temperaturii în clădirile industriale și agricole

Unul dintre factorii cheie care determină dacă o clădire își poate îndeplini funcția în industrie sau agricultură este capacitatea de a menține temperatura potrivită – pentru a nu îngheța iarna, iar vara, evitarea încălzirii excesive a camerei. Fermele de animale, de exemplu, purcei, vaci, pasari, trebuie să îndeplinească standardele de temperatură corespunzătoare pentru ca animalele să locuiască în ele. În cazul purceilor, temperatura pe tot parcursul anului este cuprinsă între 18-21 grade C. În hambar trebuie să predomine temperaturi complet diferite – pentru vacile de lapte temperatura optimă este cuprinsă între 8-15 grade C. Menținerea temperaturii corecte indiferent de condițiile meteorologice este, de asemenea, recomandată în cazul halelor agricole destinate depozitării alimentelor, de exemplu în cazul depozitelor frigorifice sau a depozitării fructelor și legumelor. Temperatura scăzută vă permite să mențineți alimentele proaspete mai mult timp, ceea ce adaugă direct rentabilitatea culturii dvs. Izolarea cu spumă poliuretanică face posibilă obținerea condițiilor optime în halele agricole. Conductivitatea termică a spumei poliuretanice este de numai 0,020 – 0,023W / (m²K). În funcție de utilizarea prevăzută, un strat de spumă de 3-7 cm îmbunătățește semnificativ climatul interior. O astfel de izolare permite reducerea pierderilor de căldură la minimum și reducerea costurilor de întreținere a clădirii. Pe de altă parte, o permeabilitate atât de scăzută de căldură vă permite să izolați mase de aer cald pentru a ajunge într-o clădire industrială unde doriți să mențineți temperatura scăzută. Un alt factor este umiditatea ridicată la fermele de animale, o bună izolare termică reduce efectul condensului pe pereții clădirii.

Microclimatul potrivit și ventilația adecvată

Clădirile industriale ar trebui să ofere adesea un microclimat adecvat în interiorul lor. În cazul clădirilor destinate creșterii animalelor, este foarte important să se mențină condiții sanitare adecvate. Spuma poliuretanică cu celule închise aplicată pe acoperiș sau pe acoperiș și pereții clădirii nu absoarbe apa, nu se formează ciuperci și mucegaiuri. Mașinile de spălat cu presiune pot fi utilizate pentru curățarea suprafețelor acoperite cu acesta. Spuma poliuretanică este un material neabsorbant. Umiditatea generată de animale (aburul expirat, fecale, vasele de băut) nu afectează în mod negativ starea spumei poliuretanice ca atare. Impactul umidității chiar la nivelul de 85% (valoarea obținută în hambare) nu reduce izolarea termică a spumei. Spuma poliuretanică este de asemenea sigură pentru sănătatea animalelor în termeni toxicologici – nu produce gaze sau substanțe nocive.

Depozite frigorifice și depozite agricole

Aerul uscat și izolarea bună a umidității joacă un rol esențial în depozite și clădiri de depozitare a alimentelor, în special în cereale. Izolarea corespunzătoare a acoperișurilor, pereților și fundațiilor reduce probabilitatea creșterii mucegaiului și a ciupercii. Izolația din spumă poliuretanică este de asemenea rezistentă la dăunători și rozătoare, care an de an aduc pierderi uriașe, în special în sectorul agricol. Este, de asemenea, un material izolant din care păsările nu se hrănesc. Depozitele pentru echipamente agricole trebuie să asigure, în primul rând, o izolare bună împotriva apei și a umidității, nu trebuie să existe condens. De aceea, merită să acoperiți cu un strat subțire de spumă un perete al depozitului.

Izolarea cu spumă poliuretanică ca rigidizare a structurii

În Romania, clădirile industriale și agricole recent construite sunt predominant structuri scheletice acoperite cu tablă sau panouri sandwich. Avantajul principal este viteza de montare a structurii, precum și costul scăzut al construcției lor. Totuși, astfel de clădiri nu sunt construcții cu rigiditate similară clădirilor din cărămidă masivă. Rafale puternice de vânt se simt în interior și pot deteriora structura. Pulverizarea cu spumă cu celule închise va rigidiza și sigila clădirea, va face rafale de vânt sau ploaie mai puțin auzite și resimțite în interior. Izolarea unei clădiri scheletice cu spumă poliuretanică nu numai că îi oferă un suport suplimentar, dar, de asemenea, nu există riscul ca acesta să ingreuneze suplimentar structura – spuma este relativ ușoară, mult mai ușoară decât materialele de izolare concurente. În plus, datorită parametrilor de izolare termică ridicată, deja câțiva centimetri de spuma reprezintă o protecție adecvată. Printre alte avantaje ale acestui material: nu suferă reacții chimice cu alte substanțe și gaze, nu este absorbant, nu își modifică compoziția chimică, proprietățile fizice. Datorită absorbției scăzute a apei, nu absoarbe apa și, prin urmare, nu își crește greutatea sub influența umidității. Așadar, nu trebuie să vă faceți griji că într-o zi veți găsi în depozitul dvs. un tavan deteriorat care a fost îmbibat după ploi abundente. Mai mult decât atât, spuma poliuretanică cu celule închise vă permite să mențineți starea tehnică a tablelor și metalului – aderă bine la suprafața pulverizată, fără a trece umiditatea în interior, protejează structura împotriva coroziunii și deteriorării stării tehnice a clădirii din această cauză. Spuma poliuretanică este un mod rapid și relativ ieftin de izolare a spațiilor industriale și agricole. Are proprietăți adezive ridicate, așa că îl puteți aplica direct pe aproape orice tip de tavan sau perete. Se adaptează la orice formă, umple fiecare colț, chiar structural complexe.

Articole similare:

Izolație & Hidroizolație Profesională

Solicită oferta personalizată!

Contact Form (popup)