Unde aplicăm cel mai bine izolarea cu spumă poliuretanică?
Pentru a aplica în mod eficient izolarea cu spumă poliuretanică sau pentru a alege varianta cea mai buna, trebuie să ținem cont de o serie de factori, care vor face diferența: tipul materialului ce urmează a fi izolat, temperatura ambientală – în funcție de sezon, nivelul de eficientă al izolației, țînând cont de costuri.
Mai jos, avem câteva variante de scenarii pentru izolare cu spumă poliuretanică, folosind spuma cu celulă deschisă sau spuma cu celulă închisă, după caz.
Pentru izolarea unei mansarde locuibile – recomandăm utilizarea de spumă poliuretanică cu celulă închisă, de minim 5 cm.
Pentru izolarea unui pod – recomandăm utilizarea de spumă cu celulă închisă, de minim 5 cm sau varianta de spumă cu celulă deschisă, de 10 cm.
Pentru izolarea unor pereți interiori cu rol de izolație / beton exterior / cărămidă / BCA: – recomandăm utilizarea de spumă cu celulă închisă, de minim 3 cm.
Pentru izolarea unor pereți interiori din lemn – recomandăm utilizarea de spumă cu celulă deschisă, de minim 10 cm.
Pentru izolarea unor pereți exteriori din lemn: – recomandăm utilizarea unei spume cu celulă deschisă de 10 cm sau celulă închisă de minim 5 cm.
Pentru izolarea unei podele din lemn – recomandăm utilizarea unei spume cu celulă deschisă de 10 cm sau celulă închisă de cel puțîn 5 cm.
Pentru izolarea unei podele din beton – recomandăm utilizarea unei spume cu celulă închisă de minim 5 cm.
Pentru izolarea unui subsol de bloc – recomandăm utilizarea unei spume cu celulă închisă de minim 5 cm.
Pentru izolarea unei hale fără încălzire – recomandăm utilizarea unei spume cu celulă deschisă de 10 cm sau celulă închisă de minim 5 cm.
Pentru izolarea unei hale cu încălzire – recomandăm utilizarea unei spume cu celulă închisă de minim 5 cm.
Pentru izolarea unui soclu al casei – recomandăm utilizarea unei spume cu celulă închisă de minim 3 cm.
Pentru izolarea unui container sau unor containere – recomandăm utilizarea unei spume cu celulă închisă de minim 5 cm.