Unul dintre materialele care este perfect pentru izolarea termică a clădirilor este spuma poliuretanică. Aceasta este o soluție modernă, folosită tot mai des în construcțiile romanești.
Izolația termică a clădirii poate fi realizată folosind diferite tipuri de materiale termoizolante. Puteți opta pentru vată minerală, polistiren sau, de exemplu, pentru izolare cu spumă poliuretanică. Opiniile despre acest material sunt diferite, deoarece izolarea pereților și fundațiilor cu spumă poliuretanică este o metodă destul de modernă. Cu toate acestea, a fost folosita în toată lumea de mult timp. Pe piața Românească ea încă este abordata cu un pic de neîncredere.
Merită să cunoaștem avantajele și dezavantajele acestei soluții și să aflăm cât de eficientă este izolarea cu spumă poliuretanică. Opiniile privind izolația termică sunt împărțite dacă se ia în considerare opinia companiilor specializate. Fiecare vânzător dorește să încurajeze clientul să-i cumpere produsul, subliniind în același timp dezavantajele altor soluții. Așadar, să cunoaștem singuri faptele despre soluții individuale, pentru a nu fi lăsați păcăliți de opinii false și comparații inadecvate. Vezi singur ce caracteristici are spuma poliuretanică. Recenziile utilizatorilor confirmă faptul că este una dintre cele mai eficiente și rapide metode de izolare termică a caselor.
Spuma poliuretanică este utilizată în principal pentru izolarea termică a halelor. Este un material care apare sub două forme – celulă deschisă și închisă. Mansarda este partea clădirii cea mai expusă la mediul înconjurător. Izolarea mansardei determină o scădere a facturilor de încălzire cu până la 30%.
Izolatie mansarda cu spuma poliuretanica – păreri ale specialiștilor
Prin urmare, izolarea mansardei cu spumă este eficientă. Opiniile specialiștilor cu privire la selecția tipului de spumă indică clar că pentru izolarea suprafețelor plane, spuma cu celule închise este cea mai potrivită. Produsul se distinge printr-un coeficient de transfer de căldură scăzut, este suficient de puternic, are o densitate mare și rezistență la compresiune. În plus, se caracterizează prin permeabilitate scăzută la vapori.
Mulți oameni se întreabă cât de eficient este izolarea mansardei cu spumă poliuretanică. Opiniile unor profesioniști de încredere indică în mod incorect că este posibil ca produsul să nu fie potrivit pentru izolarea acoperișului . În acest scop, ele se referă la caracteristicile produsului și la faptul că este destinat unui alt tip de suprafață. Cu toate acestea, este adevărat că spuma poliuretanică este perfectă pentru izolarea tavanului și a acoperișului. Obțineți sfaturi de la un constructor cu experiență, care cunoaște exact avantajele și dezavantajele și care vă va ajuta să alegeți cel mai bun produs pentru suprafața dvs.
Izolarea fundației cu spumă poliuretanică – păreri ale specialiștilor și utilizatorilor
Izolarea caselor cu spumă poliuretanică este la fel de importantă pentru fundații. Spuma poliuretanică este perfectă pentru izolarea clădirilor noi și a locurilor unde fundația poate îngheța. Produsul nu absoarbe ușor apa și nu își pierde proprietățile. Are rezistență la compresiune ridicată și nu este ușor afectat de deteriorarea mecanică în comparație cu alte materiale de izolare. În plus, protejat împotriva UV, nu isi schimbă acești parametri de-a lungul anilor.
Acestea nu sunt toate avantajele izolării fundației cu spumă poliuretanică. Opiniile utilizatorilor mulțumiți confirmă că acesta este cel mai rapid mod de a efectua încălzirea. Într-o zi, un specialist cu experiență poate izola până la 300 m2.
Spuma poliuretanică elimină golurile termice, adică previne pierderile de căldură, care se datorează metodei de aplicare, adică izolarea prin pulverizare. Opiniile cu privire la modul de aplicare a spumei sunt clare – aceasta este cea mai bună metodă de a izola fundațiile. Spuma aderă perfect la suprafață și se aplică ușor pe suprafețele cu forme complicate.
Nu uitați să alegeți materialul de izolare la discreția dvs. și cerințele clădirii date. Familiarizați-vă cu oferta de spume poliuretanice, luați în considerare toate avantajele și dezavantajele și alegeți cea care vă va proteja cel mai bine casa împotriva pierderilor de căldură, a umidității și a golurilor termice.