contact@siro.ro

De ce să izolați cu spumă poliuretanică? 7 beneficii pentru utilizarea izolației cu spumă poliuretanică

energy efficiency saving 2022 12 16 12 12 46 utc scaled

Continut

Mulți oameni se simt intimidați de costul și angajamentul de a utiliza izolația cu spumă poliuretanică în casele lor. Fără a cunoaște beneficiile pe care izolația cu spumă poliuretanică le poate oferi locuinței și familiei lor, opțiunea ar putea fi ușor trecută cu vederea.

În realitate, izolația cu spumă poliuretanică depășește toate celelalte tipuri de izolație prin marje incredibile. Iată 7 moduri în care izolația cu spumă pulverizatoare vă poate avantaja casa și vă poate economisi bani.

Ce este izolarea cu spumă poliuretanică?

Izolația cu spumă poliuretanică este dezvoltată din două tipuri de materiale compozite, poliuretan și izocianat. Când sunt combinate, aceste două materiale reacționează chimic între ele și determină extinderea și întărirea substanței lor combinate. În timpul procesului de instalare, ambele materiale sunt pulverizate simultan din vârful unui pistol de spumă poliuretanică, permițându-le să se extindă și să formeze un strat protector de izolație cu spumă poliuretanică pe zona dorită. 

Există două tipuri de izolație cu spumă poliuretanică – cu celule deschise și cu celule închise. Spuma cu pulverizare cu celule deschise este mai densă decât izolarea cu spumă cu pulverizare cu celule închise și este spongioasă la atingere. Acest lucru îi conferă un efect de amortizare a sunetului. Este mai puțin costisitoare decât izolarea cu spumă poliuretanică cu celule închise.

Izolația cu celule închise, deși este mai scumpă decât celula deschisă, are propria sa listă de beneficii uimitoare.

Beneficiile izolării cu spumă poliuretanică cu celule închise

1. Izolator puternic

Izolația din spumă poliuretanică funcționează mult mai bine decât alte tipuri populare de izolație. Datorită naturii sale expansive, spuma poliuretanică sigilează bine toate unghiurile și râurile care altfel ar fi fost lăsate expuse. Valoarea de rezistență a spumei poliuretanice sau capacitatea sa de a oferi un sigiliu etanșat la aer, clasat la R-6, cel mai înalt rang de pe piață.

2. Economii de energie incredibile

Deoarece spuma poliuretanică este un izolator atât de puternic, familiile și întreprinderile au reușit să economisească o cantitate semnificativă din cheltuielile cu energia. Izolația cu spumă poliuretanică s-a dovedit că asigură economii de energie în medie de 50% sau mai mult, spre deosebire de alte tipuri de izolație care medie o economie de aproximativ 30%.

3. Sigiliu etanș la aer

Izolația cu spumă poliuretanică este capabilă să închidă perfect găurile și fisurile din mansarda sau spațiul tău. Scurgerile de aer sunt adesea unul dintre cele mai mari motive pentru facturile mari la energie. Izolația cu spumă poliuretanică creează un sigiliu etanș puternic, care s-a dovedit a fi de 24 de ori mai puțin permeabil la infiltrarea aerului decât alte tipuri de izolație.

4. Bariera de umiditate

Găurile și fisurile din pereții tăi pot permite intrarea nu doar a aerului. Apa și umiditatea pot avea acces în aceste zone prin fisuri și găuri expuse, dacă nu sunt sigilate.

Izolarea cu spumă poliuretanică este impermeabilă. Acest lucru înseamnă că, nu numai că va etansa foarte bine si va proteja mansarda, dar dacă ar trebui să se producă inundații în zonă, izolația cu spumă poliuretanică nu va absorbi apa, așa cum o vor face alte materiale.

5. Nu se formează mucegai

Spuma de poliuretanică nu este numai rezistentă la apă, dar este compusă dintr-un polimer inert care nu oferă nicio sursă de hrană pentru mucegai sau bacterii. Casele izolate cu spumă poliuretanică cu celule închise sunt mai bine protejate împotriva mucegaiului și a mucegaiului.

6. Perioada de viață lungă

Polimerul inert pe care îl are izolația cu spuma poliuretanică îi permite să aibă o durată de viață nedeterminată. Acest lucru permite locuințelor și întreprinderilor să se bucure de avantajele izolării spumei poliuretanice timp de ani de zile înainte de a fi nevoie să se reizoleze. Întreprinderile și familiile care investesc în izolația cu spumă poliuretanică pot economisi bani de-a lungul a peste 20 de ani sau mai mult din cauza capacității unice de a face performanță la niveluri optime pentru perioade îndelungate de timp.

7. Ecologic

Una dintre cele mai frecvente întrebări făcute cu privire la izolarea cu spumă poliuretanică este dacă este ecologic. Răspunsul nostru este da! Există mai multe motive pentru aceasta.

  • Spuma de pulverizare ajută la reducerea consumului de energie și la crearea unei gospodării „verzi”.
  • Protejează împotriva umidității și creșterii mucegaiului
  • Proiectat să dureze la nesfârșit, producând mai puține materiale consumate

Izolația cu spumă poliuretanică este una dintre cele mai bune metode de izolare a podurilor și a mansardelor, dupa parerea expertilor din tot ce au văzut până acum. La SIRO, ne angajăm să oferim servicii de izolare de calitate , folosind doar materiale de înaltă calitate. Ne-ar plăcea să vă ajutăm să vă izolați casa cu izolație de spumă poliuretanică, astfel încât să puteți începe să profitați de beneficiile ei. Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne apelați sau să completați formularul nostru de contact .

Articole similare:

Izolație & Hidroizolație Profesională

Solicită oferta personalizată!

Contact Form (popup)